nedelja, 22. junij 2014

Odhod domov



Po slabih dveh urah spanja, smo se zbudili, uredili in ob treh zjutraj zbrali pred hišo z vso našo prtljago. Kovčke smo naložili v kombi in Francesco nas je odpeljal na letališče v Porto. Ko smo prispeli tja smo se na hitro poslovili od Francesca in odšli v letališko zgradbo, da bi kar se da hitro in brez večjih težav opravili check-in. Ker pa brez zapletov seveda ne gre se nam je zgodilo to, da nam je namesto šestih kart natisnilo zgolj dve. Težave smo poskušali rešiti sami, tako da smo še enkrat sledili navodilom naše mentorice, pa kljub temu ni nič pomagalo. Z Mitjo sva odšla iskati pomoč in prijazna gospa nam je prisluhnila in tudi pomagala rešiti vse težave. Natisnila je nove karte in končno smo se lahko opravili na kontrolni pregled. Pri pregledu nismo imeli težav, zato smo šli skozi zelo hitro. Ker nam je do vkrcavanja ostalo še kar nekaj časa, nam ni preostalo drugega, kot da se mirno usedemo in počakamo na nadaljnja navodila.

 Končno smo se vkrcali na letalo in poleteli do Lizbone. Tam smo presedli na drugo letalo in leteli do Benetk. Ko smo prispeli v Benetke smo hitro odšli iskat svoje kovčke. Tokrat smo jih na srečo dobili vsi. Pobrali smo svoje stvari in zapustili letališko zgradbo ter zunaj čakali na gospoda, ki naj bi nas prišel iskat. Gospod je malo zamujal, pa mu kljub temu nismo zamerili, saj smo se zamujanja dobro navadili pri Portugalcih. 

Peljali smo se do Postojne, kjer so nas že čakali naši starši. Vsi smo komaj čakali, da jih vidimo in da jim povemo o vseh dogodivščinah, ki smo jih doživeli v treh tednih bivanja na Portugalskem.


Katja, Špela in Kristina

Ni komentarjev:

Objavite komentar