četrtek, 5. junij 2014

3. prosti dan na Portugalskem


Polni pričakovanj smo zjutraj odhiteli na tržnico, ki v Barcelosu poteka vsak čertek. Imeli smo 2 uri prostega časa, da se sprehodimo po parkirišču na katerem je bila danes tržnica. Opazovali smo ljudi kako si hiteli in iskali kar so želeli. Tržnica je razdeljena na več delov, kot so: sadje in zelenjava, oblačila, spominki obutev, pokrivala…

Na začetku smo bili malo zmedeni, ker pri nas v Sloveniji ne poznamo takega vrveža na tržnici.  Presenetile so nas nižje cene v primerjavi z drugimi trgovinami v Barcelosu. Prodajalci so bili zelo zagreti, ponujali so različne stvari. Poskušali so prodati svoje izdelke, ki  bi nam najbolj ustrezali. Čeprav zelo slabo govorijo angleško, so nam na prijazen in smešen način poskušali odgovoriti na različna vprašanja. Tako, da pri nakupu izdelkov nismo imeli težav. Cene se da zbiti z nasmeškom, zanimanjem in prijaznostjo.


Ko se nam je čas iztekel, smo se zbrali pred bližnjo cerkvijo. Skupaj z skupino Poljakov smo se opravili do mestne hiše. Tam smo si na hitro ogledali notranje prostore in se zbrali v dvorani. Predstavnica za organiziranje izmenjav dijakov je imela kratek govor. Naši mentorji so si izmenjali darila, prav tako smo tudi dijaki dobili tipično portugalsko darilce-petelina iz gline.

Do 4 ure popoldne smo imeli prosti čas za kosilo in nadaljevanje nakupa po tržnici. Dan minil zelo hitro. Kljub utrujenosti smo se imeli zelo lepo in komaj čakamo naslednji četrtek, da gremo na tržnico. Opazili smo, da kljub veliki ponudbi, prijaznim prodajalcem in nizkim cenam, lahko naša denarnica postane kmalu prazna.

Elis in Katja :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar